За нас

Дом за възрастни "Магнолия" – така се нарича новопостроеният частен дом за възрастни хора в софийското село Пролеша.

Слънчева двуетажна сграда потънала в зеленина цветя и храсти. Домът е построен със статут на "дом за родители" и има удостоверение за лиценс N1383-01 от 21.01.2015г. от АСП при МТСП. В китната нова къща с голяма южна тераса, уютни стаи с 1,2 и 3 легла с кабелна телевизия, интернет и санитарен възел и SOS система. Има място за 22 обитатели.

Дом за възрастни Магнолия лиценз - старчески дом

Романтичният интериор в стил "Рустик" на широката дневна с трапезария, отделни кътчета за свободни занимания и хоби, напомнят за топло домашно огнище.

Кухнята е оборудвана с необходимия инвентар за приготвяне на вкусна и питателна храна. Малкото зеленчуково стопанство ще осигурява пресни, качествени, екологични зеленчуци и биопродукти. Според физическите възможности домуващите ще могат ако желаят да участвуват в произвеждането на продуктите и грижата на цветята.

Пролеша е с богат обществен, културен и социален живот. Разнообразна читалищна дейност, фолклорен танцов състав, група за шопски песни. Има хотел с ресторант и басейн, магазини за хранителни стоки, лекарски, зъболекарски кабинет, аптека, поща, пенсионерски клуб.

Околността е богата с природни и исторически забележителности. Въздухът е същият като в гр. Банкя. Обширният простор и панорамна гледка към Западна Стара планина, Витоша, Люлин и Вискяр е допълнителна гледка за душата.

Близостта до Столицата прави селото предпочитан пристан за стари и млади.

"Домът за възрастни" прохожда в своето бъдеще и първите стъпки са в посока на уреждане на бита, и грижата за здравето и настроението на домуващите.

Нашите стаи нямат номера, а са с цветове – синята, зелента, жълтата и т.н. Ако някой от нашите гости желае, може да донесе своя домашен любимец – рибка, котенце, кученце, пиленце.

Очакваме Ви! Добре дошли при нас. Ще се чувствате като у дома.